Fra jord til bord - fra fjord til fjell!

Vi er så heldige med beliggenhet i fjellbygda Meråker, men likevel kort vei til fjorden. Og vi benytter oss i stor grad av det naturen og bygda har å tilby oss av råvarer.
Menyen er i stadig skiftende drakt, basert på råvaretilgang, og sesong.

Vi følger sesongen, og serverer det som er best akkurat her og nå. Det vil si, ingen fast meny, annet enn når det er behov for det. 

Noe av det vi serverer er fjellfisk fra både Feren og Finnkoisjøen i Meråker, og nydelig røye av landbasert røyeoppdrett fra Odd Hagen i Velfjord. Ellers serverer vi villaks fra Ramsøy røykeri på Averøya. Sjøkreps fra Frøya, rein fra Brandsfjell (reindriftsutøver i Meråker), ekstremt kortreist villsau -fra småbruket Marken, hvor villsauene beiter på Langen. Griser som lever fritt ute og spiser godt, på Bøle gård eller på utebeite ved Stjørdalselva. Mandelpotet fra potetbonde Juliussen og Krogstad i Meråker. Økologisk ku har vi gjerne på menyen, fra FJellset gård i Kopperå. Skotsk høylandsfe, som beiter ute og får grovfor på vinteren.

Ekstra gode grønnsaker er for oss viktige. Og vi er så heldige og kan tilby ureiste og usprøyta grønnsaker fra Eva og Stefans gård, som ligger vakkert til i Fagerlia. Det knaskes og smiles, og syltes og saftes, når vi tilbereder de fine grønnsakene http://www.merakerfjellhage.no Vidar Kvittem, fra gården Kvittem Vestre, er en kvalitetsprodusent vi også gjerne vil framsnakke. Han er heløkologisk grønnsaks, melk- og kornbonde. Vi serverer oster både fra norske og utenlandske produsenter. Vi vil ikke du skal gå glipp av de beste utenlandske, men det er i dag så mange himmelsk deilige norske oster! Har du hørt om Grinndalen Gårdsysteri? Hvis ikke, vet du at du er herved anbefalt! www.grindalysteri.no eller hva med Gammel Erik? Ikke?! Sjekk ut www.elvekantenysteri.no  

Når vi kommer til desserten, ja så er det ikke i tvil om at alt som er hjemmelaget med kunnskap og kjærighet blir da godt! Sjokoladedesserter, is.....og kanskje med en fermentert overraskelse til? Valhrona er den ultimate sjokoladen som produseres i Frankrike, og som er en selvfølge på vårt kjøkken. Melkeisen lages på melk fra Kilnes gård i Sona. Og for ikke glemme bringebæra fra Veiseth på Stjørdal. De deiligste bringebær! Er du nyskjerrig? Sjekk facebooksiden dems, Veiseth-Bringebær frå Stjørdal.

Vi anbefaler våre gjester å stole på oss, til å sette sammen en meny, ut fra det beste som sesongen -og produsentene har å tilby til enhver tid. Med kunnskap om hvordan tilberede de enkelte råvarene -og ved å kjenne historien til dem går vi løs på oppgaven med kreativitet og iver etter å alltid gi den deiligste smaksopplevelse!

Er du likevel avhengig av en fast meny på forhånd av ditt arrangement, så har vi noen gjennomtenkte -og i aller høyeste grad velsmakende, du kan velge i mellom.

 

PRISER meny (vi serverer også 5 - 7 retters menyer)

7-retters meny kr 950,-

5-retters meny kr 690,-

4-retters meny kr. 650,-   

3-retters meny kr. 550,-

2-retters meny kr. 450,-

Barn under12 år:

Barnemeny med noe barnlig preg, hovedrett og dessert, kr. 150,-

Lik meny som voksne, 3-retters med tilpasset porsjoner, kr. 350,-

Ps. Vi serverer gjerne deilig kaffe fra LANGØRA KAFFEBRENNERI etter middag www.langorakaffe.no