Om Fjellbistroen

 

Fjellbistroen vår

Vi vil fortelle deg litt om stedet vi ønsker deg velkommen til
- om det så er som middagsgjest, selskapsgjest eller konferansegjest.

 
I 2022 sto et nytt bygg på plass på tunet vårt. 
Et flerbrukshus av funksjon, med navnet Fjellbistroen.

Kirkebyfjellet var ikke lenger bare et konferansesenter,
men vi utvidet konseptet vårt til å romme så mye mer, der det viktigste skulle få fokus;
nå ut til alle med vår matfilosofi og unike service! 

Vi valgte å fjerne “konferansesenter” fra logo og firmanavn, for å ikke utelukke noen. 
Her er alle hjertelig velkommen! 

Image item



En ny logo var på sin plass, 
og den representerer våre grunnelementer og filosofi.

Element betyr bestanddel, det vil si en del av noe.
 
Kirkebyfjellet er en del av noe større.

 Fargene beskriver en bærekraftig tilnærming til naturen- og matressursene, og det å drive en sosial møteplass. 
Trekantene representerer beliggenheten, og gir assosiasjoner både til fjell og urbant hytteliv.

 

               

 

Grønn:
Vi legger oss på en grønn linje; benytter oss av ville vekster, og økologiske råvarer i størst mulig grad.
Vi kutter ned på svinn, og benytter HELE dyret, når vi tilbereder mat, også de «ugunstige» stykningsdelene.
Her er det lite «bruk og kast» - her tar vi vare på!

 

Grå: 
KirkebyFJELLET symboliserer både fjell, luft og vann, som er en stor del av beliggenheten,
med nærheten til fjella, de fine elvene og fjellvatna.
Og alt det positive dette bringer til oss, både matmessig,
men også naturmessig og som reiselivsdestinasjon.

 

Rød-brun:
 Jord og rene råvarer som ikke er tuklet med.
Ren mat fra jorda – gjerne fra Meråker, eller Trøndelag, eller annen god jord.
Ren vin med lite intervensjon i vinmakingen, altså lite eller ingen tilsetninger.
Egne råvarer vi videreforedler selv.
Kaffe fra bærekraftig kaffeproduksjon. 

 

Oransje:
Ild, bruken av åpen flamme, og vedfyring fra vårt analoge bar kjøkken.
Gir en ekstra dimensjon av smak til rettene og ikke minst hygge!
Åpen ild, gir sjelero.


 

Vi arrangerer ulike temakvelder, og meny varierer med sesong – men hver fredag har vi åpen Fjellbistro.
Uansett kveld eller tema, velger vi råvarer av høy kvalitet.
Og aller helst med lokal forankring.
Inspirasjonen henter vi fra naturen, og den store verden – men stilen er og blir; rustikk og personlig.

Se her for en oversikt over temakvelder og events!
 


Med Fjellbistroen ønsket vi oss et fleksibelt bygg, som rommet alle gjester, for alle anledninger; det være seg bistrokvelder, konserter, konferanser og bryllup - for å nevne noe.
Det har vi fått til!

Bygget kan forandres fra lyst til mørk, fra stort til intimt.
Og vi har fått naturen med “helt inn i stua”.
Samtidig har detaljer fra Meråkers historie fått plass, som baren vår, som er lagd av kobber, og viser til smelteverkets storhetstid.
I Meråker er det funnet bevis for Norges eldste produksjon av kobber fra malm, som dateres helt tilbake til 1300-tallet. 

Image item


Ved baren kan du bestille “ville” drinker.
Det vil si, klassiske cocktails med en twist, der “twisten” ofte er kortreiste ville vekster vi har videreforedlet eller satt sammen med Kirkebyfjellets personlige vri.
En bar kan også drives på bærekraftig vis, og kvaster, greiner, kongler og bær kan ha lang levetid!
Spør oss gjerne, om du er nysgjerrige på vårt “ville” barkart! 

På Kirkebyfjellet er det lunt og godt å være gjest.
VELKOMMEN TIL FJELLBISTROEN VÅR!