Fra jord til bord - fra fjord til fjell!

Noe av det vi serverer er fjellfisk fra både Feren og Finnkoisjøen i Meråker, og nydelig røye av landbasert røyeoppdrett fra Odd Hagen i Velfjord. 
Ellers serverer vi villaks fra Ramsøy røykeri på Averøya.
Sjøkreps fra Frøya, rein fra Brandsfjell (reindriftsutøver i Meråker), ekstremt kortreist villsau
-fra småbruket Marken, hvor villsauene beiter på Langen. 
Griser som lever fritt ute og spiser godt, på Bøle gård eller på utebeite ved Stjørdalselva. 
Mandelpotet fra potetbonde Juliussen og Krogstad i Meråker.
Økologisk ku har vi gjerne på menyen, fra Fjellset Gård i Kopperå. Skotsk høylandsfe, som beiter ute og får grovfor på vinteren.

 

Ekstra gode grønnsaker er for oss viktige. 
Og vi er så heldige og kan tilby ureiste og usprøyta grønnsaker fra Eva og Stefans gård, som ligger vakkert til i Fagerlia. 
Det knaskes og smiles, og syltes og saftes, når vi tilbereder de fine grønnsakene fra Meråker Fjellhage

 

Vidar Kvittem, fra gården Kvittem Vestre, er en kvalitetsprodusent vi også gjerne vil framsnakke. 
Han er heløkologisk grønnsaks, melk- og kornbonde.
Vi serverer oster både fra norske og utenlandske produsenter.
Vi vil ikke du skal gå glipp av de beste utenlandske, men det er i dag så mange himmelsk deilige norske oster!
Har du hørt om Grindal Ysteri, eller hva med Gammel Erik? Hvis ikke, vet du at du er herved anbefalt! 

 

Når vi kommer til desserten, ja så er det ikke i tvil om at alt som er hjemmelaget med kunnskap og kjærighet blir da godt!
Sjokoladedesserter, is.....og kanskje med en fermentert overraskelse til?
Valhrona er den ultimate sjokoladen som produseres i Frankrike, og som er en selvfølge på vårt kjøkken.
Melkeisen lages på melk fra Kilnes Gård i Sona.
Og for ikke glemme bringebæra fra Veiseth på Stjørdal.
De deiligste bringebær! 

 

Vi anbefaler våre gjester å stole på oss, til å sette sammen en meny, ut fra det beste som sesongen - og produsentene har å tilby til enhver tid. 
Med kunnskap om hvordan tilberede de enkelte råvarene - og ved å kjenne historien til dem går vi løs på oppgaven med kreativitet og iver etter å alltid gi den deiligste smaksopplevelse!

Er du likevel avhengig av en fast meny på forhånd av ditt arrangement, så har vi noen gjennomtenkte - og i aller høyeste grad velsmakende, du kan velge i mellom.

Ps. Vi serverer den beste kaffe fra Langøra Kaffebrenneri og Jacobsen og Svart 

Enkelte dager legger vi ferske brød og/eller søtbakst til salgs i Fagerlia Matstasjon. 
Dette annonseres i våre sosiale media - så følg med! 
Ellers finner du Kirkebyfjellets knekkebrød, flatbrød, sjokoladekjeks, og andre smakfulle produkter som marmelade, urtemajones og diverse smørepålegg i den selvbetjente matstasjonen, som ligger rett før du kjører opp bakkene til Fagerlia. 

 

Fjellbrødet vårt, er brød bakt for ekte fjellfolk. 
Bakt med bygg fra Kvittem Gård i Stjørdal.
Bygg er mer næringsrikt enn hvete, gir en fyldig smak, og varer lenger i magen.
Akkurat slik mat fjellfolk trenger! 
Helkornet har Kvittem gård fått grovmalt på vanndrevet steinkvern, hos Fossan mølle.