Fra jord til bord - fra fjord til fjell!

Noe av det vi serverer er fjellfisk fra både Feren og Finnkoisjøen i Meråker, og nydelig røye av landbasert røyeoppdrett fra Odd Hagen i Velfjord. Ellers serverer vi villaks fra Ramsøy røykeri på Averøya. Sjøkreps fra Frøya, rein fra Brandsfjell (reindriftsutøver i Meråker), ekstremt kortreist villsau -fra småbruket Marken, hvor villsauene beiter på Langen. Griser som lever fritt ute og spiser godt, på Bøle gård eller på utebeite ved Stjørdalselva. Mandelpotet fra potetbonde Juliussen og Krogstad i Meråker. Økologisk ku har vi gjerne på menyen, fra Fjellset Gård i Kopperå. Skotsk høylandsfe, som beiter ute og får grovfor på vinteren.

Ekstra gode grønnsaker er for oss viktige. Og vi er så heldige og kan tilby ureiste og usprøyta grønnsaker fra Eva og Stefans gård, som ligger vakkert til i Fagerlia. Det knaskes og smiles, og syltes og saftes, når vi tilbereder de fine grønnsakene fra Meråker Fjellhage

Vidar Kvittem, fra gården Kvittem Vestre, er en kvalitetsprodusent vi også gjerne vil framsnakke. Han er heløkologisk grønnsaks, melk- og kornbonde. Vi serverer oster både fra norske og utenlandske produsenter. Vi vil ikke du skal gå glipp av de beste utenlandske, men det er i dag så mange himmelsk deilige norske oster! Har du hørt om Grindal Ysteri, eller hva med Gammel Erik? Hvis ikke, vet du at du er herved anbefalt! 

Hver fredag utenom arrangementer har vi åpen Fjellbistro for vår populære surdeigspizza. Pizzabunnene lages med vår egen surdeig, Pierrè, som ble med hjem i kofferten etter en ferietur i Champagne, Frankrike. Pierrè blir tilsatt norsk hvete før han blir stekt i vår steinovn og toppes med den deiligste mozzarellaosten fra Vuku Gårdsmeieri - og resultatet av dette blir en fantastisk god pizza som er laget av de aller beste lokale råvarene med smaker man ikke finner andre steder. 

Kom å prøv den selv - du kan enkelt booke bord her

Når vi kommer til desserten, ja så er det ikke i tvil om at alt som er hjemmelaget med kunnskap og kjærighet blir da godt! Sjokoladedesserter, is.....og kanskje med en fermentert overraskelse til? Valhrona er den ultimate sjokoladen som produseres i Frankrike, og som er en selvfølge på vårt kjøkken. Melkeisen lages på melk fra Kilnes Gård i Sona. Og for ikke glemme bringebæra fra Veiseth på Stjørdal. De deiligste bringebær! 

Vi anbefaler våre gjester å stole på oss, til å sette sammen en meny, ut fra det beste som sesongen - og produsentene har å tilby til enhver tid. Med kunnskap om hvordan tilberede de enkelte råvarene - og ved å kjenne historien til dem går vi løs på oppgaven med kreativitet og iver etter å alltid gi den deiligste smaksopplevelse!

Er du likevel avhengig av en fast meny på forhånd av ditt arrangement, så har vi noen gjennomtenkte - og i aller høyeste grad velsmakende, du kan velge i mellom.

Ps. Vi serverer den beste kaffe fra Langøra Kaffebrenneri og Jacobsen og Svart

Hver fredag kl 17:00  fyller vi opp med nystekte Fjellbrød i Fagerlia Matstasjon!

Fjellbrød, er brød bakt for ekte fjellfolk. Bakt med bygg fra Kvittem Gård i Stjørdal.

Bygg er mer næringsrikt enn hvete, gir en fyldig smak, og varer lenger i magen. Akkurat slik mat fjellfolk trenger! Helkornet har Kvittem gård fått grovmalt på vanndrevet steinkvern, hos Fossan mølle.

I sesong, leverer vi også søtbakst - og har flere leveringsdager. Dette blir publisert på FB.

Ellers finner du Kirkebyfjellets knekkebrød, flatbrød, sjokoladekjeks, og andre smakfulle produkter som marmelade, urtemajones og diverse smørepålegg

Fjellbrød for fjellfolk, bakt med urkorn!